LES 1: • Tuinkerszaad • Watten of keukenpapier • Potgrond (voor een laagje onder watten/keukenpapier om snel uitdrogen te voorkomen) • Eventueel een plantenspuit • Per leerling een glas of bakje • Kidneybonen (of bruine of andere droge bonen), 24 uur geweld in water • Per leerling: een glas • WC-papier
LES 2: • Per leerling: een halve ui, 1/4 aardappel, een radijs (of 1/4 biet), een sperzieboon en 1/4 tomaat. • Per leerling: een bord en mes • Eventueel vergrootglazen • Bonen in glas van de vorige les • Linialen • Werkblad schematische tekening ui (download PDF-bestand) • Geweekte tuinkers van de vorige les
LES 3: • Gekweekte tuinkers van vorige les • Per leerling: 100 gram gekookte aardappels, scheutje melk, klein klontje boter, snufje zout en peper en nootmuskaat • Per leerling: leerling: bakje, vork, schaar (voor afknippen tuinkers)