Mogelijkheden

Mogelijkheden

• Laat leerlingen indien gewenst het overzicht van de hele leerlijn zien, zodat ze weten hoe deze is opgebouwd.

• De checkweken kunnen worden gebruikt voor leerlingen die nieuw instromen om te zien bij welke lesstof zij nog instructie nodig hebben om de volgende lessen te kunnen volgen. Ook kunnen de checkweken worden gebruikt om zicht te krijgen op de vorderingen van leerlingen.

• Bij de rekenlijn zit een schaakmodule. De schaakmodule bestaat uit vier lessen waarin leerlingen met behulp van instructievideo’s de basis van het schaken leren. Vervolgens kunnen leerlingen online of ‘in het echt’ de strijd met elkaar aan. Deze module zit niet in een leerlijn, maar kan naar eigen inzicht door een school worden ingezet, bijvoorbeeld voor leerlingen die sneller klaar zijn met de lessen. Kun je als leerkracht zelf niet (goed) schaken? Dat is geen probleem! Leer het spel dankzij de instructievideo’s tijdens de module vooral met de leerlingen mee.

• Als leerlingen een opdracht moeilijk vinden er niet uit komen, geef ze dan tips waarmee ze zélf tot een antwoord kunnen komen.

• Dankzij de duidelijke leerlijnen en bijbehorende instructievideo’s is de methode flexibel inzetbaar. Indien gewenst en passend bij de visie van de school kunnen de opdrachten ook per onderwerp worden aangeboden. Dan kan de methode per complete leerlijn worden doorlopen en wordt er niet vastgehouden aan de indeling per jaargroep.