Startinformatie Copy

Voor de leerkracht

Welkom in de online leeromgeving!

Om een flitsende start te kunnen maken met de proeflicentie is het aan te raden eerst onderstaande video te bekijken.

De rekenplusmethode van Briljant Onderwijs is ontwikkeld voor sterke rekenaars uit groep 3 tot en met 8. De rekenlijn is te gebruiken als verrijking naast iedere rekenmethode.

De opdrachten zijn afwisselend en uitdagend en doen een beroep op de verschillende denkvaardigheden uit de taxonomie van Bloom.

De rekenlijn bestaat uit 32 lesweken per schooljaar. 28 lesweken waarin er steeds één nieuw onderwerp wordt aangeboden en eerdere onderwerpen worden herhaald. En vier checkweken.

Het grote voordeel van de rekenlijn is dat er meer dan 160 instructievideo’s zijn waarin de onderwerpen worden uitgelegd. De leerkracht hoeft daardoor de nieuwe en soms complexe onderwerpen niet zelf voor te bereiden. Van tevoren de video bekijken of tijdens de les met de leerlingen meekijken is genoeg om de lesstof te begrijpen en leerlingen hierin te kunnen begeleiden.

Dit scheelt een leerkracht gemiddeld 20 tot 30 minuten voorbereidingstijd per week. Op een school met zes groepen levert dat wekelijks al 2 tot 3 uur tijdwinst op!

Ook al zijn er instructievideo’s, toch is het nadrukkelijk niet de bedoeling dat leerlingen deze rekenplusmethode zelfstandig doorlopen. Ook deze sterke rekenaars hebben begeleiding en aandacht van een leerkracht nodig.

Hoe is de methode opgebouwd?
In de 28 hoofdonderwerpen zit een doorgaande leerlijn voor groep 3 t/m 8. Bijvoorbeeld de doorgaande leerlijn over Fibonacci.
In groep 3 leren leerlingen de rij van Fibonacci tot en met 21.
In groep 4 maken ze getallen van Fibonacci-getallen.
In groep 5 wordt het onderwerp verder uitgebouwd en leren zij over de gulden rechthoek.
In groep 6 over de gulden spiraal .
In groep 7 over de gulden snede.
En in groep 8 gaan zij aan de slag met het meest complexe onderwerp binnen deze leerlijn, namelijk de gulden driehoek.
En een soortgelijke opbouw geldt ook voor alle andere hoofdonderwerpen.

In de proeflicentie krijg je toegang tot één zo’n lesweek. De week waarin er binnen de leerlijn Fibonacci een nieuw onderwerp wordt aangeboden. En eerder aangeboden leerstof uit de leerlijnen reeksen, talstelsels en flexagons wordt herhaald.

Mocht je de proeflicentie met leerlingen willen uitproberen, dan zullen uiteraard álle onderwerpen nieuw zijn voor hen, dus ook de herhalingsonderwerpen. We raden dan ook aan om hier meer dan één week voor uit te trekken.

Alle lesweken, instructievideo’s en printbare werkbladen staan per jaargroep en per lesweek volledig klaar in onze online leeromgeving.

De online leeromgeving is digibordvriendelijk, dus vanaf onze website kunnen de lessen direct op een digibord of andere device worden gepresenteerd.

Hier zie je een voorbeeld van een lesweek.
Allereerst de lesdoelen van deze week.
Dan een instructievideo over het nieuwe onderwerp.
Vervolgens de werkbladen. Deze kunnen in een presentatiemodus nog duidelijker worden afgebeeld.
En tot slot instructievideo’s die bij de herhalingsopdrachten horen. Het kijken van deze instructievideo’s is alleen nodig als leerlingen de lesstof zijn vergeten of op een later moment zijn ingestroomd.

Per school is er een inlogcode voor leerlingen beschikbaar. Hiermee kunnen leerlingen zelf instructievideo’s terugkijken.

Een gratis proeflicentie aanvragen kan via onze website.

Veel plezier met het bekijken en eventueel uitproberen van de proeflicentie. En mochten er vragen zijn? Stuur gerust een e-mail naar info@briljantonderwijs.nl.