Tips vooraf

Tips vooraf

ALGEMENE HANDLEIDING
In de algemene handleiding is meer inhoudelijke en achtergrondinformatie te vinden over de projecten en modules van Briljant. 

Het is niet noodzakelijk om deze handleiding volledig door te nemen, voordat gestart wordt met de lessen.

De handleiding is vooral bedoeld om te begrijpen hoe de projecten en modules onderwijskundig zijn doordacht en opgebouwd.

VOORBEELDJAARPLANNING
Om te zorgen voor genoeg afwisseling tijdens een (plusklas)jaar is het aan te raden om projecten af te wisselen met modules. 

In de Briljant-projecten wordt het Briljant-stappenplan voor onderzoekend leren in acht lessen doorlopen. Briljant-modules zijn juist kortere lessenseries, waarin de nadruk vooral ligt op de creatieve, praktische en analytische vaardigheden.

Pas de voorbeeldjaarplanning echter vooral naar eigen wens aan!

STARTERSTIP 1:
Ga lekker snel aan de slag met de eerste lessen. Lees het project of de module globaal door en leg de materialen klaar. Ervaar vervolgens het gemak van de kant-en-klare digibordlessen. En ontdek de werkwijze van Briljant samen met de leerlingen gedurende de lessen! 

STARTERSTIP 2:
Hebben bovenbouwleerlingen nog niet eerder gewerkt aan een Briljant-project? Dan is het handig om te starten met een middenbouw-project.

Op die manier ontstaat er een doorgaande lijn in het (leren) onderzoekend leren.

VRAGEN OF OPMERKINGEN?

Per mail zijn wij goed bereikbaar! 
Stuur een e-mail naar info@briljantonderwijs.nl