Briljant-stappenplan voor onderzoekend leren voor hoogbegaafde leerlingen in een plusklas.

Verrijkende projecten en modules voor in de plusklas!

Briljant-projecten en -modules kunnen met zeer weinig voorbereidingstijd als kant-en-klare lessen op het digibord worden gepresenteerd. 

Verrijkende projecten en modules

Pluspunten van Briljant

Hogere orde denkvragen

Leerlingen gaan aan de slag met leervragen op hogere denkniveaus (taxonomie van Bloom): analyseren, evalueren en creëren. Leerlingen kiezen bij projecten uit voorbeeldvragen en leren zelf hogere orde denkvragen te bedenken. Hierdoor gaan zij diepgaander op onderwerpen in.

Analytische, creatieve en praktische vaardigheden

De inhoud van de lessen is zeer afwisselend: leerlingen doen kennis op en doen opdrachten met concreet materiaal. De opdrachten dragen bij aan het ontwikkelen van praktisch, analytisch en creatief denken en handelen (Sternberg).

Ruimte voor eigen inbreng

De leerlingen werken binnen projecten aan hetzelfde onderwerp, echter dankzij eigen leervragen en zelfgekozen presentatievormen op hun eigen unieke manier. Deze ruimte voor autonomie motiveert leerlingen. 

Persoonlijke ontwikkeling

Leerlingen werken aan vaardigheden, bijvoorbeeld met betrekking tot mindset, executieve functies of sociaal-emotionele vaardigheden. Voorbeelden hiervan zijn doorzetten, geordend werken, concentreren en de lat niet te hoog leggen. Iedere les wordt hieraan aandacht besteed, vaak op een coöperatieve wijze.

Aansprekende onderwerpen

De onderwerpen zijn gevarieerd en sluiten aan bij de leerhonger en interesses van leerlingen. Denk bijvoorbeeld aan projecten over oceanen, het heelal, hersenen en wereldwonderen.

Weinig voorbereidingstijd

De lessen staan volledig klaar in de leeromgeving. De lessen kunnen direct vanuit de leeromgeving op een digibord worden gepresenteerd. Wanneer de benodigde materialen aanwezig zijn, kunnen de lessen van start!

Briljant onderwijs

Benieuwd naar zo'n verrijkende les?

De eerste les van de module reptielen en het project oceanen zijn gratis in te kijken. Of start met de gratis module leren leren.

Enthousiast?

Start het nieuwe schooljaar met een proeflicentie voor €49,95 (excl. btw). Een proeflicentie geeft toegang tot een project én module naar keuze. En loopt na drie maanden automatisch af.

Na deze proefperiode kan er een licentie worden afgesloten voor €39,95 per maand (excl. btw). Een licentie geeft toegang tot de compléte leeromgeving, inclusief een inlogcode voor leerlingen. Een licentie wordt afgesloten voor een jaar en is na het eerste jaar maandelijks opzegbaar.