Briljant-stappenplan voor onderzoekend leren voor hoogbegaafde leerlingen in een plusklas.

Verrijkende projecten voor in de plusklas!

Briljant-projecten kunnen met zeer weinig voorbereidingstijd als kant-en-klare lessen op het digibord worden gepresenteerd. 

Ontvang 50% korting met de code BRILJANT50.
Deze actie is geldig t/m 30 november 2022.

Verrijkende projecten

Voordelen van Briljant-projecten

Hogere orde denkvragen

Leerlingen gaan aan de slag met leervragen op hogere denkniveaus (taxonomie van Bloom): analyseren, evalueren en creëren. Leerlingen kiezen uit voorbeeldvragen en leren zelf hogere orde denkvragen te bedenken. Hierdoor gaan zij diepgaander op onderwerpen in.

Analytische, creatieve en praktische vaardigheden

De inhoud van de projecten is zeer afwisselend: leerlingen doen kennis op en doen opdrachten met concreet materiaal. De opdrachten dragen bij aan het ontwikkelen van praktisch, analytisch en creatief denken en handelen (Sternberg).

Ruimte voor eigen inbreng

De leerlingen werken aan hetzelfde onderwerp, echter dankzij eigen leervragen en zelfgekozen presentatievormen op hun eigen unieke manier. Deze ruimte voor autonomie motiveert leerlingen. 

Persoonlijke ontwikkeling

Leerlingen werken aan een persoonlijk leerdoel dat is gericht op het ontwikkelen van vaardigheden, bijvoorbeeld met betrekking tot mindset, executieve functies of sociaal-emotionele vaardigheden. Voorbeelden hiervan zijn doorzetten, geordend werken, concentreren en de lat niet te hoog leggen. Iedere les wordt hieraan aandacht besteed, vaak op een coöperatieve wijze.

Aansprekende onderwerpen

De onderwerpen zijn gevarieerd en sluiten aan bij de leerhonger en interesses van leerlingen. Denk bijvoorbeeld aan projecten over oceanen, het heelal, hersenen en wereldwonderen.

Weinig voorbereidingstijd

De lessen staan volledig klaar in de leeromgeving. De lessen kunnen direct vanuit de leeromgeving op een digibord worden gepresenteerd. Wanneer de benodigde materialen aanwezig zijn, kunnen de lessen van start!

Briljant onderwijs

Benieuwd naar zo'n verrijkende les?

De eerste les van de module reptielen en het project oceanen zijn gratis in te kijken. Of start met de gratis module leren leren.

Enthousiast?

Start het nieuwe schooljaar met een proeflicentie van €49,95 voor €24,95 met de kortingscode BRILJANT50 (geldig t/m 30 september 2022). Een proeflicentie loopt na drie maanden automatisch af en is eenmalig per school af te sluiten.