Projecten

Escaperoom ontwerpen (*nieuw)

In vier kant-en-klare digibordlessen gaan leerlingen aan de slag met het bouwen en spelen van een escaperoom. Leerlingen leren wat een escaperoom is en hoe je er zelf een kunt maken. In de eerste les wordt er een ontwerp gemaakt. In de tweede les wordt het ontwerp uitgewerkt en gebouwd. In de derde les worden …

Escaperoom ontwerpen (*nieuw) Lees meer »

Menselijk lichaam MB (*nieuw)

Ons lichaam zit heel ingewikkeld in elkaar! Eigenlijk veel te ingewikkeld om in één project te kunnen stoppen. In dit project wordt daarom in een vogelvlucht het menselijk lichaam verkend. Hoe heten de bekendste botten? Wat zijn organen en hun functies? Welke gewrichten zijn er? En hoe werkt het hart en de bloedsomloop? Leerlingen kunnen …

Menselijk lichaam MB (*nieuw) Lees meer »

Menselijk lichaam (*nieuw)

Ons lichaam zit heel ingewikkeld in elkaar! Eigenlijk veel te ingewikkeld om in één project te kunnen stoppen. In dit project wordt daarom in een vogelvlucht het menselijk lichaam verkend. Hoe heten de bekendste botten? Wat zijn organen en hun functies? Welke gewrichten zijn er? En hoe werkt het hart en de bloedsomloop? Leerlingen kunnen …

Menselijk lichaam (*nieuw) Lees meer »

Filosofie

Wat is een mens? Wat is belangrijk? En hoe weet je iets zeker? In deze module voeren leerlingen veel filosofische gesprekken.Ook maken ze kennis met een aantal filosofen, waaronder: Spinoza, Erasmus en Socrates. Tot slot gaan ze creatief aan de slag met het maken van een striptekening over een filosoof of filosofisch gesprek. Krijg toegang …

Filosofie Lees meer »

Bollen, knollen en zaden

Narcissen, aardbeien, tomaten… het hele jaar door kunnen we genieten van wat er allemaal groeit in de natuur. In deze module onderzoeken leerlingen hoe bollen, knollen en zaden groeien. Ook wordt uitgelegd wat bladgroenkorrels zijn en hoe fotosynthese werkt. Leerlingen onderzoeken een ui en maken een biologische tekening. Ze laten bonen ontkiemen tot een bonenplantje en …

Bollen, knollen en zaden Lees meer »

Beroepen

Werken in een ziekenhuis, in de bouw of in je eigen winkel… Er zijn zoveel beroepen! In deze module leren leerlingen over beroepen (sectoren, ambachten, industrialisatie en het verschil tussen arm en rijk). Ze maken een mindmap over beroepen en gaan aan de slag met denkvragen over beroepen. Bijvoorbeeld over welke beroepen er in de …

Beroepen Lees meer »

Meubels van ijsstokjes

In twee kant-en-klare digibordlessen maken en ontwerpen leerlingen meubels van ijsstokjes. Aan het eind van de module denken zij na over hun eigen vaardigheden. Waar vonden zij zichzelf tijdens deze opdracht sterk in? In de analytische, praktische en/of creatieve denkvaardigheden? Krijg toegang met een licentie: https://briljantonderwijs.nl/aanvragen/

Papierkunst

Van papier kun je de prachtigste kunstwerken maken!In deze module maken leerlingen kennis met verschillende vormen van papierkunst: origami, kirigami, filigraan en pop-up papierkunst. Van al deze vormen maken zij ook zelf kunstwerken. Krijg toegang met een licentie: https://briljantonderwijs.nl/aanvragen/

Proeflicentie rekenlijn

Deze rekenplusmethode voor sterke rekenaars uit groep 3 t/m 8 kan naast iedere methode worden ingezet. Met de gratis proeflicentie krijg je vier maanden lang toegang tot een deel van de lessen. De proeflicentie geeft toegang tot:• één lesweek voor alle jaargroepen (groep 3 t/m 8)• instructievideo’s binnen de doorgaande leerlijnen: Fibonacci, reeksen, talstelsels en …

Proeflicentie rekenlijn Lees meer »

Dinosauriërs

Tyrannosaurus, Stegosaurus, Apatosaurus en Triceratops: enorm lang geleden leefden deze indrukwekkende dieren. Wist je dat we nog steeds niet weten welke kleur de dinosauriërs hadden? En welk geluid ze maakten? Toch is er onder andere door opgravingen van skeletten en vondsten van pootafdrukken inmiddels veel bekend over deze fascinerende dieren. In deze module gaan leerlingen …

Dinosauriërs Lees meer »

Schaken

In deze module leren leerlingen m.b.v. instructievideo’s schaken: de basisregels, drie gouden regels, herdersmat, pat, en passant slaan. NB Kun je als leerkracht zelf nog niet schaken? Dat is geen probleem, je leert het spel dan tegelijkertijd met de leerlingen. Krijg toegang met een licentie: https://briljantonderwijs.nl/aanvragen/

Werkstuk maken

In vier kant-en-klare digibordlessen gaan leerlingen aan de slag met het maken van een werkstuk over een onderwerp naar keuze. In de eerste les wordt uitgebreid aandacht besteed aan het kiezen van een onderwerp. Aan de hand van tien stappen maken ze het werkstuk:1. Wat is het onderwerp?2. Mindmap maken3. Hoofdstukindeling maken4. Hoofdstukken schrijven5. Inleiding …

Werkstuk maken Lees meer »

Reuzenraderen

In twee kant-en-klare digibordlessen gaan leerlingen aan de slag met het ontwerpen van reuzenraderen. Dit doen ze a.d.h.v. de volgende stappen:1. Wat is de opdracht?2. Bereid de opdracht voor.3. Maak een eerste versie.4. Test en verbeter. Met behulp van handige instructievideo’s en voorbeeldonderdelen kunnen leerlingen creatief aan de slag met het maken van hun eigen …

Reuzenraderen Lees meer »

Kartondier ontwerpen

In één kant-en-klare digibordles gaan leerlingen aan de slag met het ontwerpen van een of meerdere kartondieren. Dit doen ze a.d.h.v. de volgende stappen:1. Wat is de opdracht?2. Bereid de opdracht voor.3. Maak een eerste versie.4. Verbeter het resultaat. Met behulp van een handig instructievideo en voorbeeldonderdelen kunnen leerlingen creatief aan de slag met het …

Kartondier ontwerpen Lees meer »

Basketbalspel

In twee kant-en-klare digibordlessen gaan leerlingen aan de slag met het ontwerpen van een basketbalspel. Dit doen ze a.d.h.v. de volgende stappen:1. Wat is de opdracht?2. Bereid de opdracht voor.3. Maak een eerste versie.4. Test en verbeter. Met behulp van handige instructievideo’s en voorbeeldonderdelen kunnen leerlingen creatief aan de slag met het maken van hun …

Basketbalspel Lees meer »

Knikkerbaan

In deze module ontwerpen leerlingen een knikkerbaan. Dit doen zij a.d.h.v. de volgende stappen:1. Wat is de opdracht?2. Bereid de opdracht voor.3. Maak een eerste versie.4. Test en verbeter. Met behulp van handige instructievideo’s en voorbeeldonderdelen is deze module een gegarandeerd succes. Tip 1: koppel deze module aan de groeimindset en/of de leerkuil.Tip 2: laat leerlingen die …

Knikkerbaan Lees meer »