Projecten

Spaans

In deze vreemde talenlijn leren leerlingen Spaanse woorden en leren zij hóe ze die het beste kunnen leren. Spaans is al volledig beschikbaar. Italiaans, Duits, Frans en Engels volgen binnenkort. >> Bekijk (gratis) les 1 >> Licentie aanvragen

Water bovenbouw

In deze module leer je over water. Je gaat aan de slag met (filosofische) denkvragen over water en leert de leerstrategie ‘samenvatten volgens de Cornell-methode’. Je leert welke waterbronnen er zijn, hoe de waterkringloop werkt en wat moleculen zijn. Tot slot leer je over de waterzuivering. Ook experimenteer je met verschillende waterverftechnieken en zout. Kun …

Water bovenbouw Lees meer »

Water middenbouw

In deze module leer je over water. Je gaat aan de slag met denkvragen over water en leert de leerstrategie ‘braindump’. Je leert wat de blauwe planeet is, dat er zoet en zout water bestaat en waar je dat op de wereld vindt. Je ontdekt dat water voorkomt in verschillende fases. Ook leer je wat …

Water middenbouw Lees meer »

Water onderbouw

In deze module leer je over water. Je gaat je verdiepen in de blauwe planeet, je leert dat er verschillende fases van water zijn en je ontdekt wat het verschil is tussen hydrofiel en hydrofoob. Ook experimenteer je met verschillende waterverftechnieken. Kun jij deze technieken verwerken in een kunstwerk? Krijg als school toegang tot deze …

Water onderbouw Lees meer »

Escaperoom ontwerpen (*nieuw)

In vier kant-en-klare digibordlessen gaan leerlingen aan de slag met het bouwen en spelen van een escaperoom. Leerlingen leren wat een escaperoom is en hoe je er zelf een kunt maken. In de eerste les wordt er een ontwerp gemaakt. In de tweede les wordt het ontwerp uitgewerkt en gebouwd. In de derde les worden …

Escaperoom ontwerpen (*nieuw) Lees meer »

Menselijk lichaam middenbouw

Ons lichaam zit heel ingewikkeld in elkaar! Eigenlijk veel te ingewikkeld om in één project te kunnen stoppen. In dit project wordt daarom in een vogelvlucht het menselijk lichaam verkend. Hoe heten de bekendste botten? Wat zijn organen en hun functies? Welke gewrichten zijn er? En hoe werkt het hart en de bloedsomloop? Leerlingen kunnen …

Menselijk lichaam middenbouw Lees meer »

Menselijk lichaam bovenbouw

Ons lichaam zit heel ingewikkeld in elkaar! Eigenlijk veel te ingewikkeld om in één project te kunnen stoppen. In dit project wordt daarom in een vogelvlucht het menselijk lichaam verkend. Hoe heten de bekendste botten? Wat zijn organen en hun functies? Welke gewrichten zijn er? En hoe werkt het hart en de bloedsomloop? Leerlingen kunnen …

Menselijk lichaam bovenbouw Lees meer »

Filosofie

Wat is een mens? Wat is belangrijk? En hoe weet je iets zeker? In deze module voeren leerlingen veel filosofische gesprekken.Ook maken ze kennis met een aantal filosofen, waaronder: Spinoza, Erasmus en Socrates. Tot slot gaan ze creatief aan de slag met het maken van een striptekening over een filosoof of filosofisch gesprek. Krijg toegang …

Filosofie Lees meer »

Bollen, knollen en zaden

Narcissen, aardbeien, tomaten… het hele jaar door kunnen we genieten van wat er allemaal groeit in de natuur. In deze module onderzoeken leerlingen hoe bollen, knollen en zaden groeien. Ook wordt uitgelegd wat bladgroenkorrels zijn en hoe fotosynthese werkt. Leerlingen onderzoeken een ui en maken een biologische tekening. Ze laten bonen ontkiemen tot een bonenplantje en …

Bollen, knollen en zaden Lees meer »

Beroepen

Werken in een ziekenhuis, in de bouw of in je eigen winkel… Er zijn zoveel beroepen! In deze module leren leerlingen over beroepen (sectoren, ambachten, industrialisatie en het verschil tussen arm en rijk). Ze maken een mindmap over beroepen en gaan aan de slag met denkvragen over beroepen. Bijvoorbeeld over welke beroepen er in de …

Beroepen Lees meer »

Meubels van ijsstokjes

In twee kant-en-klare digibordlessen maken en ontwerpen leerlingen meubels van ijsstokjes. Aan het eind van de module denken zij na over hun eigen vaardigheden. Waar vonden zij zichzelf tijdens deze opdracht sterk in? In de analytische, praktische en/of creatieve denkvaardigheden? Krijg toegang met een licentie: https://briljantonderwijs.nl/aanvragen/

Papierkunst

Van papier kun je de prachtigste kunstwerken maken!In deze module maken leerlingen kennis met verschillende vormen van papierkunst: origami, kirigami, filigraan en pop-up papierkunst. Van al deze vormen maken zij ook zelf kunstwerken. Krijg toegang met een licentie: https://briljantonderwijs.nl/aanvragen/