Briljant Kwartier

Briljant Kwartieren zijn instructievideo’s voor het basisonderwijs waarin een verrijkende opdracht wordt uitgelegd. Denk aan onderwerpen binnen thema’s als creatief denken, leren leren en presentatievormen.

Uitdagend

Leerlingen leren in elk Briljant Kwartier een nieuwe vaardigheid. Ze oefenen daarbij in doorzetten en leren leren. Ook krijgen ze de kans om zo hun interessegebieden uit te breiden.

Taxonomie van Bloom

Briljant Kwartieren zijn afwisselend en zijn gericht op zowel de lagere als hogere denkniveaus uit de taxonomie van Bloom (Krathwohl, 2002): onthouden, begrijpen, toepassen, analyseren, evalueren en creëren.

Ontwikkelen vaardigheden

Leerlingen ontwikkelen diverse vaardigheden, zoals presentatievaardigheden en gebruik maken van leerstrategieën. Ook werken ze aan hun analytische, creatieve en praktische vaardigheden.

instructievideo's voor het basisonderwijs

Toegang tot Briljant Kwartier

Je kunt je gratis inschrijven voor een schoolwekelijks nieuw Briljant Kwartier. Je krijgt dan iedere schoolweek een link in je mailbox met daarin het nieuwste Briljant Kwartier. Deze link is twee weken geldig.

Wil je ook na die twee weken toegang tot de Briljant Kwartieren? Dat kan met een licentie op het archief.

Scholen met een licentie op de themalijn krijgen een licentie op het archief met Briljant Kwartieren hier gratis bij.

Iedere schoolweek een gratis Briljant Kwartier?

Schrijf je in voor onze mailinglist en ontvang iedere schoolweek een link met een gratis Briljant Kwartier in je mailbox. 

Een Briljant Kwartier is een verrijkende instructievideo met een bijbehorende gevarieerde opdracht.

De verstuurde links zijn twee weken geldig. Daarna zijn de Briljant Kwartieren enkel nog beschikbaar met een betaalde licentie.

Inschrijven Het Briljant Kwartier (gratis)
Functie
Heeft de school een betaalde licentie?
Akkoord*